Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

zde uvedu několik oblíbených, doma používaných, receptů

 

 

 

 

 

 

KUŘE BONTON

 

 

(název je podle toho že zmíněný recept byl uveřejněný v rádiu Bonton začátkem 90s let, kam posluchači volali své recepty)

 

 

Vykostěné a naporcované kuře, 2 vejce, šlehačka, hořčice, šunka, tvrdý sýr, hladká mouka, olej

 

 

 

 

 

Maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích a opečeme na tuku po obou stranách. Pak dáme maso do pekáčku, poklademe šunkou, sýrem a zalijeme šlehačkou s hořčicí s kouskem feferonky )my jich dáváme 6). Dáme zapéct.

 

 

Jako příloha mohou být hranolky.

 

 

 

 

 

 

SUPER MOUČNÍK

 

 

Piškot - 30 dkg cukru, 6 žloutků, 10 dkg vody, 10 dkg oleje, 5 dkg kakaa, mixovat 2 min.

 

 

Pak přidáme 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva a ušlehaný sníh ze 6 bílků - pečeme

 

 

Krém - 37 dkg másla, 20 dkg cukru, 3 1/2 sklenky mléka, 2 pudinky, vanil. cukr, rum dle chuti

 

 

Uvaříme pudink, vychladíme a smícháme do másla s cukrem.

 

 

Na vychladlý piškot rozetřeme 2/3 krému poklademe ovocem ( meruňky, jahody) a zbylou šťávu smícháme s rumem .

 

 

1 1/2 balíčku piškot namáčíme a klademe na ovoce. Vyrovnáme zbytkem krému.

 

 

Poleva - 1 čokoláda, 1/8 stuženého tuku, 2 lžíce kakaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MRKVOVÉ ŠÁTEČKY

 

 

1 ztužený tuk, 30 dkg hladké nebo polohrubé mouky, 30 dkg mrkve,1 prášek do pečiva.

 

 

Zpracovat těsto, rozválet a naplnit šátečky a upéct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CUKETOVÁ BÁBOVKA

 

 

2 hrnky nastrouhané cukety, 1 hrnek polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, 1/2 hrnku oleje, 3/4 hrnku kokosu nebo ořechů, 2 vejce, prášek do pečiva

 

 

Smíchat, nalít do vymazané a moukou vysypané formy a upéct

 

NEPEČENÝ MOUČNÍK

 

 3 balíčky piškotů, 3 kelímky zakysané smetany, 1 kelímek šlehačky, ovoce - meruňky, jahody, borůvky nebo kompot, 4 vanilkové cukry

 

 

 

 

 

Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Do dortové formy rozložíme celofán nebo alobal a na něj poskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, zakončíme piškoty, které pokapeme šťávou z kompotu.

 

 

 

 

 

Zatížíme a dáme do chladničky nejméně na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

 

 

 

 

 

Hotový moučník lze ozdobit šlehačkou a posypat mletými ořechy nebo strouhanou čokoládou.